דייסת צ'יה עם קיווי וקוקוס
החלבון והשומן הרווי בדייסת הצ'יה יאפשרו למוח שלכם להישאר ממוקד ויעזרו לכם לשמור על רמת אנרגיה גבוהה ועל רמת סוכר יציבה.
לא יהיו לכם נפילות אנרגיה אחרי ארוחת בוקר מנצחת כזו!
זמן ההכנה: 10 דקות + 30 דקות עד 12 שעות זמן קירור
למתכונים נוספים של ארוחות בוקר בריאות:
דייסת שיבולת שועל על בסיס חלב שקדים
מתכון לדייסת צ'יה עם קיווי וקוקוס
מצרכים ל-2 מנות:
½2 כוסות חלב שקדים לא ממותק
½ כוס זרעי צ'יה
לבחירה: 2 כפות סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל טהור, ללא אלכוהול וללא גלוטן
½ כפית הל טחון
3 יחידות קיווי בשל, מקולף וחתוך לחתיכות קטנות
1 כף שבבי קוקוס גדולים, לא ממותקים
2 כפות חלב קוקוס מלא לא ממותק
הוראות הכנה:
מכניסים לצנצנת זכוכית גדולה את חלב השקדים, זרעי הצ'יה, סירופ המייפל, הווניל וההל. סוגרים ומנערים היטב כדי לאחד את כל המרכיבים.
מכניסים את הצנצנת למקרר למשך 30 דקות לפחות ועד 12 שעות, כדי לאפשר לזרעי הצ'יה לספוג את הנוזלים ולעבות את התערובת.
לפני ההגשה, חלקו את תערובת הצ'יה לשתי קערות ופזרו למעלה את הקיווי החתוך ושבבי הקוקוס.
צקו מעל את חלב הקוקוס והגישו.
ניתן לאחסן את שאריות הדייסה בצנצנת זכוכית אטומה ולשמור במקרר למשך 3 ימים.
ערכים תזונתיים למנה:
קלוריות 254, שומן 12 ג', שומן רווי 5 ג', כולסטרול 0 מ"ג,
סיבים תזונתיים 0.3 ג', חלבון 5 ג', פחמימות 37 ג', נתרן 233 מ"ג