Yonik_FlyR
MyShemenBoost_Fly

גרנולה ביתית קראנצ'ית בטעם טחינה וקפה

מאת: חברת "אחוה" - יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל
זמן קריאה: < 1 דקה
גרנולה עשירה וקראנצ'ית משיבולת שועל, אגוזים וגרעינים, עם סירופ מייפל, קפה וטחינה מסורתית איכותית

גרנולה ביתית קראנצ'ית בטעם טחינה וקפה. צילום: הדס ניצן

Yonik_In

אם אתם אוהבים גרנולה ביתית ורוצים לשדרג אותה עם טוויסט מפתיע, המתכון הזה בדיוק בשבילכם!

שילוב של טחינה עדינה, סירופ מייפל טבעי ונס קפה יוצר גרנולה קראנצ'ית, עשירה בטעמים וניחוחות משגעים.

בנוסף, היא קלה להכנה, מלאה ברכיבים מזינים, ותישמר מצוין בצנצנת אטומה.

אז קדימה, בואו נכין גרנולה שלא תרצו להפסיק לנשנש!

למתכונים שיילכו טוב עם הגרנולה:

יוגורט טבעוני

ראפים עם גרנולה ופירות

חטיפי גרנולה ושוקולד לבן

מתכון לגרנולה ביתית קראנצ'ית בטעם טחינה וקפה

מצרכים:

300 גרם שיבולת שועל שלמה

שליש כוס טחינה מסורתית

חצי כוס שקדים פרוסים

חצי כוס אגוזי קשיו

רבע כוס גרעיני חמנייה

חצי כוס פיסטוקים מקולפים

חצי כוס אגוזי לוז

רבע כוס גרעיני דלעת

חצי כוס זרעי צ'יה

חצי כוס סירופ מייפל

כף וחצי נס קפה מגורען

100 מ"ל מים חמים (שליש כוס)

הוראות הכנה:

חממו את התנור מראש ל-160 מעלות.

בקערה גדולה ערבבו היטב את כל החומרים היבשים – האגוזים, הגרעינים, השקדים, שיבולת השועל וזרעי הצ'יה.

בקערה אחרת ערבבו יחד את סירופ המייפל, הטחינה הגולמית, הקפה והמים החמים, עד לקבלת תערובת אחידה.

כעת שפכו את תערובת הנוזלים על החומרים היבשים ואז ערבבו היטב, כך שכל המרכיבים יספגו את הנוזלים באופן שווה.

העבירו את התערובת לתבנית אפייה גדולה ופזרו אותה באופן אחיד על פני התבנית.

הכניסו לתנור ואפו במשך כ-45 דקות.

חשוב לפתוח את התנור כל 10 דקות ולערבב את הגרנולה, כדי להבטיח אפייה אחידה.

הגרנולה מוכנה כאשר היא בגוון חום זהוב.

לאחר האפייה, הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לגרנולה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר.

לבסוף, העבירו לצנצנת או קופסה אטומה ותיהנו מגרנולה ביתית מפנקת ומזינה.

הגרנולה מוכנה. צילום: הדס ניצן

הגרנולה מוכנה. צילום: הדס ניצן

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו