גרנולה ביתית קראנצ'ית בטעם טחינה וקפה
אם אתם אוהבים גרנולה ביתית ורוצים לשדרג אותה עם טוויסט מפתיע, המתכון הזה בדיוק בשבילכם!
שילוב של טחינה עדינה, סירופ מייפל טבעי ונס קפה יוצר גרנולה קראנצ'ית, עשירה בטעמים וניחוחות משגעים.
בנוסף, היא קלה להכנה, מלאה ברכיבים מזינים, ותישמר מצוין בצנצנת אטומה.
אז קדימה, בואו נכין גרנולה שלא תרצו להפסיק לנשנש!
למתכונים שיילכו טוב עם הגרנולה:
מתכון לגרנולה ביתית קראנצ'ית בטעם טחינה וקפה
מצרכים:
300 גרם שיבולת שועל שלמה
שליש כוס טחינה מסורתית
חצי כוס שקדים פרוסים
חצי כוס אגוזי קשיו
רבע כוס גרעיני חמנייה
חצי כוס פיסטוקים מקולפים
חצי כוס אגוזי לוז
רבע כוס גרעיני דלעת
חצי כוס זרעי צ'יה
חצי כוס סירופ מייפל
כף וחצי נס קפה מגורען
100 מ"ל מים חמים (שליש כוס)
הוראות הכנה:
חממו את התנור מראש ל-160 מעלות.
בקערה גדולה ערבבו היטב את כל החומרים היבשים – האגוזים, הגרעינים, השקדים, שיבולת השועל וזרעי הצ'יה.
בקערה אחרת ערבבו יחד את סירופ המייפל, הטחינה הגולמית, הקפה והמים החמים, עד לקבלת תערובת אחידה.
כעת שפכו את תערובת הנוזלים על החומרים היבשים ואז ערבבו היטב, כך שכל המרכיבים יספגו את הנוזלים באופן שווה.
העבירו את התערובת לתבנית אפייה גדולה ופזרו אותה באופן אחיד על פני התבנית.
הכניסו לתנור ואפו במשך כ-45 דקות.
חשוב לפתוח את התנור כל 10 דקות ולערבב את הגרנולה, כדי להבטיח אפייה אחידה.
הגרנולה מוכנה כאשר היא בגוון חום זהוב.
לאחר האפייה, הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לגרנולה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר.
לבסוף, העבירו לצנצנת או קופסה אטומה ותיהנו מגרנולה ביתית מפנקת ומזינה.
הגרנולה מוכנה. צילום: הדס ניצן