גלילי נורי מפנקים
המתכון לגלילי נורי לקוח מתוך הספר "דיאטה סקסית משגעת – תוכנית מהפכנית להרזיה, ניקוי רעלים ובריאות טובה".
שימו לב – המתכון כתוב בלשון נקבה, מכיוון שזוהי לשון הספר הפונה לנשים (גם גברים ייהנו מהמתכון, כמובן).
לעוד מתכוני סושי בריאים ומיוחדים:
סושי עם אורז אסור (שחור) וירקות
מתכון לגלילי נורי מפנקים
מצרכים ל-3-4 מנות:
4 גיליונות אצת נורי
3-2 כוסות אורז חום מבושל
טחינה (הכמות היא לפי הטעם. בדרך כלל, 3-2 כפות טחינה גולמית מעורבבות ב-3-2 כפות מים וחצי לימון סחוט יספיקו כרוטב לכמות הזאת)
½ מלפפון, חתוך למקלות דקים
1 גזר קטן, חתוך למקלות דקים
½ אבוקדו, חתוך למקלות דקים
2 בצלים ירוקים, חתוכים למקלות דקים
½ כוס נבטי חמניות
נאמה שויו
הוראות הכנה:
פרסי גיליון אצת נורי על מחצלת במבוק כשהצד המבריק כלפי מטה.
עבדי עם ידיים רטובות ושימי לידך קערת מים קטנה כדי לטבול בה את האצבעות.
מרחי על הנורי שכבה דקה ואחידה של אורז, והשאירי מרווח של כ-1 ס"מ בקצה העליון.
מרחי על האורז שכבה דקה מאוד של טחינה. שימי שתי רצועות מלפפון בקצה הקרוב אלייך והשאירי מרווח של כ-1 ס"מ.
לידו, הוסיפי ¼ מכמות הגזר, האבוקדו והבצל הירוק. פזרי למעלה מעט נבטים.
גלגלי את הגיליון מהקצה התחתון שלו תוך שאת מהדקת אותו היטב בעזרת המחצלת.
הרטיבי את הקצה העליון בכמה טיפות מים וסגרי.
חתכי בזהירות את הגליל לעיגולים בעובי של כ-½2 ס"מ. השתמשי בסכין משונן וטבלי אותו במעט מים.
חזרי על כך עם שאר המרכיבים.
טבלי את עיגולי הנורי בנאמה שויו נטול גלוטן.
הוסיפי לרוטב מיץ מג'ינג'ר מגורר כדי להעניק לו טעם מיוחד!
תוכלי גם להכין גלילי נורי חיים עם לפת או קולרבי או שורש דייקון (צנון לבן יפני).
ג'יקאמה הוא שורש לבן פופולרי בקרב אנשי מקסיקו.
טעמו ניטרלי ועדין ומזכיר תפוח עץ ירוק וקולרבי (שילוב), כרובית או לפת במקום האורז.
השתמשי במעבד מזון כדי לקצוץ את הירקות.