MarinaNew_Fly
Liat_Fly

בורגול עם דובדבנים וסלק

מאת: גבריאלה חבויניק – נטורופתית והרבליסטית, מנהלת משותפת בקהילת "מפצחות את אתגר גיל המעבר"
זמן קריאה: < 1 דקה
עונת הדובדבנים בשיאה, וזאת הזדמנות נפלאה לשלב את האוצר האדום הזה במנה שגם נראית נפלא וגם עושה טוב לגוף

בורגול עם דובדבנים וסלק. צילום: 123RF

INS25_IN

בורגול עם דובדבנים וסלק הוא סלט קיצי, צבעוני ומלא ערכים תזונתיים.

הבורגול עשיר בסיבים ומסייע לתחושת שובע, הסלק והפטרוזיליה תומכים בניקוי הגוף והדובדבנים עשירים בנוגדי חמצון ומעניקים בוסט של טעם ובריאות.

הכל מתערבב יחד למנה קלה להכנה, מרעננת ומשביעה, שתגרום לכם לרצות להכין אותה שוב ושוב.

למתכונים נוספים עם דובדבנים:

קערת סמוד׳י עם בננה, דובדבנים ואסאי

גלידת סורבה אפרסק ברוטב דובדבנים

שייק לכאבי מפרקים

מתכון לבורגול עם דובדבנים וסלק

מצרכים:

2 כוסות מים

כוס בורגול

10 דובדבנים

2 סלקים

צרור פטרוזיליה

3 כפות שמן זית

כף בלסמי

מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה:

הכניסו לסיר את הבורגול והמים והביאו לרתיחה.

בשלו על להבה נמוכה כחמש דקות, עד להתרככות הבורגול.

קלפו את הסלקים, חתכו לקוביות, הכניסו לסיר גדול ומלאו מים עד לכדי כיסוי הסלקים.

הביאו לרתיחה ובשלו על להבה בינונית למשך 20-30 דקות, עד שיתרככו.

הסירו מהאש, שפכו את המים וצננו את הסלק על ידי שטיפתו במים קרים.

שטפו היטב את הפטרוזליה וקצצו אותה.

גלענו את הדובדבנים.

ערבבו יחד את הבורגול, הפטרוזיליה, הסלק והדובדבנים.

תבלו והגישו מיד.

אם אתם מכינים את הסלט מראש, הוסיפו את הפטרוזיליה רק בסמיכות להגשה.


המתכון לבורגול עם דובדבנים הוא חלק מגישה תזונתית הוליסטית שתומכת במיוחד בנשים בגיל המעבר

אם אתן או אתם מטפלים בנשים בתקופה המורכבת והמרתקת הזו של החיים, אל תפספסו את ההרצאה המשותפת של גבריאלה חבויניק – נטורופתית והרבליסטית קלינית, ועינת ברקן – מטפלת ברפואה סינית ויפנית, ביום רביעי ה-30.7, בכנס INSPIRATION 2025.

בהרצאה הן יצללו יחד לעומק הסימפטומים הפיזיים, המנטליים והרגשיים של גיל המעבר – ויציידו אתכם בכלים פרקטיים: תזונה מותאמת, צמחים, חליטות, דיקור, מגע ועוד.

למידע נוסף ולרישום לכנס, עברו לאתר INSPIRATION 2025

שימו לב: קוד קופון 1214 מקנה הנחה מיוחדת לגולשי האתר.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו