beadletsC_Fly
beadletsC_Fly

טעים להזדקן בריא

מאת: גת וייס עבודי - עורכת EatWell, פורטל לתזונה בריאה
זמן קריאה: 2 דקות
רגע לפני שתעלה על הבמה בכנס INSPIRATION 2025 ותדבר על המיקרוביוטה של המעי כמפתח להזדקנות בריאה, תפסנו את ד"ר אורנה אבידן ND PhD לשיחה על הרגלי התזונה האישיים שלה

טעים להכיר את ד"ר אורנה אבידן ND PhD. צילום: אלבום פרטי

INS25_IN

האורחת שלנו הפעם במדור "טעים להכיר" היא ד"ר אורנה אבידן ND PhD.

ד"ר אורנה אבידן היא נטורופתית ומדענית, מטפלת במכבי טבעי ומרצה על אריכות ימים בריאה.

בכנס INSPIRATION 2025 הקרוב היא תרצה על המיקרוביוטה של המעי כמפתח להזדקנות בריאה.

אבל רגע לפני שנצלול אל עולם החיידקים הטובים – הזמנו אותה להתארח במדור "טעים להכיר", ולשתף אותנו בהרגלי התזונה האישיים שלה.

מה היא בעצמה בוחרת לאכול כדי לשמור על איזון, חיוניות ובריאות לאורך זמן?

לאורחים קודמים במדור "טעים להכיר":

תמר צוק – מנכ"ל הוצאת פוקוס

הדיאטן הקליני צחי כנען

גורו התזונה סיון אופירי

התשובות של ד"ר אורנה אבידן ND PhD

איזה משפט מתאר הכי טוב את הגישה שלך לגבי תזונה?

אנחנו מה שאנחנו אוכלים.

מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

כרובית אפויה בטחינה – המתכון מחכה לכם למטה.

כרובית בטחינה. צילום: pexels

כרובית בטחינה. צילום: pexels

תארי את התפריט היומי הממוצע שלך

אני לא אוכלת ארוחת בוקר (מקפידה על צום לסירוגין).

בבוקר, לפני הכל, אני שותה 2 כוסות מים.

קפה – כשעתיים לאחר הקימה.

לארוחת צהריים:

לארוחת ביניים:

יוגורט סויה (בהכנה ביתית) עם תפוח עץ ירוק ואגוזי מלך/שקדים/זרעי פשתן/זרעי דלעת/זרעי חמניה.

לארוחת ערב:

מסיימת את היום עם פרוסת לחם מחמצת כוסמין ואבוקדו. צילום: pexels

מסיימת את היום עם פרוסת לחם מחמצת כוסמין ואבוקדו. צילום: pexels

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

שסידן יש רק במוצרי חלב ומוצרי סויה הם הורמונליים.

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?

במיה, בגלל המרקם הרירי וחציל.

איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

תפוח עץ עם אגוזים ושקדים.

מה החטא האהוב עליך?

טחינה עם סילאן ושוקולד מריר.

ה"חטא" המתוק של ד"ר אורנה אבידן. צילום: pixabay

ה"חטא" המתוק של ד"ר אורנה אבידן. צילום: pixabay

המתכון המנצח של ד"ר אורנה אבידן: כרובית בטחינה

מצרכים:

כרובית שלמה

5 עגבניות קלופות

6-8 שיני שום

100 מ"ל טחינה

1 לימון

כמון, כורכום, מלח, פלפל

נענע

רוזמרין

הוראות הכנה:

חולטים את הכרובית וממשיכים להרתיח למשך 5 דקות.

קולפים את העגבניות ומסדרים פרוסות עבות בתחתית התבנית.

מפזרים את שיני השום (מעוכות).

מתבלים במלח ופלפל (גרוס) ומסדרים את הכרובית שפורקה לפרחים מעל מצע העגבניות.

מפזרים מעליה נענע קצוצה, מלח ופלפל לפי הטעם.

מכינים טחינה דלילה עם לימון שלם (מיץ וגרידת הקליפה), מלח, פלפל, כמון, כורכום ועוד לפי הטעם.

שופכים את הטחינה מעל הכל.

מוסיפים כמה ענפי רוזמרין (למי שאוהב).

מכניסים לתנור ב- 200°c ל- 40 דקות ואחר כך כמה דקות בגריל להשחמה.


בואו לשמוע מה מחכה לכם בהרצאתה של ד"ר אורנה אבידן בכנס INSPIRATION 2025:

פרטים והרשמה באתר כנס INSPIRATION 2025

* לקבלת הנחה מיוחדת לגולשי EatWell, הקלידו קוד קופון: 1214

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו