אוהבי בישול בריא – מצאתי את הבילוי האולטימטיבי עבורכם
יש רגעים שבהם אדם אחר נוגע בנו עמוק יותר ממה שחשבנו שאפשר.
כך הרגשתי כשהשתתפתי בסדנת הבישול האחרונה של אביטל סבג.
עוד לפני הסדנה, קיבלנו הוראות מפורטת בוואטסאפ: איך להגיע, היכן לחנות, ומי איש הקשר במקרה הצורך.
ההתחלה הייתה מבטיחה…
הכל היה מתוקתק ומאורגן כך שביום שישי, כשהגענו ליפו, לביתה של אביטל, כבר היינו מוכנים לחוויה.
בבניין עתיק ומקסים, קיבל אותנו אורן בחיוך רחב והפנה אותנו בדיוק לבית של אביטל.
התחושה הייתה חמה ומזמינה – חלצנו נעליים, הצטיידנו בנעלי בית לפי ההנחיות, ועלינו לגג.
שם חיכתה לנו הפתעה: ויטרינות ענקיות עם נוף מרהיב של יפו, ושולחן ערוך בקפידה.
כל משתתף קיבל צלחת עם תותים, תרמיל אפונת שלג, קרמבולה וכוס תה כוסמת חורפי.
כן – מסתבר שיש תה מכוסמת, מאוד פופולרי בתרבות היפנית ומאוד טעים.
הייתה זו התחלה מושלמת לסדנה שתוכננה בקפידה בהתאם לעונות השנה.
הכל היה מזמין ומוקפד, כבר מההתחלה. צילום: בבי חורש סבג
והסדנה – עלתה על כל הציפיות!
היינו 14 איש – חלקם ותיקים שלא מפספסים שום סדנה של אביטל (וכנראה שבצדק), ואחרים, כמוני וכמו אמא שלי, שחוו את הקסם שלה בפעם הראשונה.
מבחינתי, זו הייתה הזדמנות נדירה לזמן איכות עם אמא.
רגע לעצור את המרוץ היומיומי ולהקדיש זמן משותף ומשמעותי של למידה והנאה יחד.
במרכז השולחן עמדה צלחת פטריות מגוונת ומסתובבת שעוררה סקרנות מהשנייה הראשונה.
הצלחת הייתה כל כך יפה וכללה גם פטריות שפגשתי לראשונה.
פטריות – חומר הגלם המרכזי בסדנה בה הייתי. צילום: בבי חורש סבג
במטבח עמד אי גדול, שבו אייל פורת, הסו-שף הקבוע של אביטל יחד עם אורן המארח, דאגו שהכול יתנהל בצורה חלקה.
מהרגע הראשון הורגש שאביטל רוצה שנרגיש בבית – ולכן פתחנו בהיכרות אישית ושיח חופשי.
האווירה הייתה נינוחה, מקבלת, ומלאת השראה.
לאורך הסדנה, אביטל, שיכולתי להקשיב לה עוד שעות וימים, שיתפה את הידע העצום שלה, כולל ברפואה הסינית.
לראשונה למשל הבנתי שיש הבדל בין הרפואה הסינית המסורתית (TCM) לזו הקדומה.
היא הסבירה כיצד הרפואה הסינית העתיקה נעלמה כמעט לחלוטין בעקבות מהפכות פוליטיות בסין.
כיום, הרפואה המוכרת כ-TCM היא זו שהותאמה למסגרות אקדמיות, אך הגישה העתיקה והעמוקה כמעט ונעלמה.
זו הייתה תובנה מטלטלת ששינתה את ההבנה שלי על התחום כולו.
אביטל לא רק לימדה אותנו מתכונים לבישול בריא.
היא העבירה אותנו מסע שלם דרך טעמים, מרקמים ורעיונות חדשים.
עינב בורשטיין בסדנה של בישול בריא עם אביטל סבג. צילום: ויקי לב-רן
היו גם סיפורים מרתקים מניסיונה האישי, למשל, איך הצילה חברה מהכשת נחש בעזרת מחטים סיניות.
הדבר המחיש שוב עד כמה הידע שלה רחב ומופלא.
אם תשאלו אותי – רק בשביל הסיפורים האלה היה שווה להגיע לסדנה.
ההוכחה: בישול בריא יכול להיות חוויה קולינרית יוצאת דופן
המנות שהכנו בסדנה היו מגוונות וצבעוניות, מלאות בירקות טריים ורכיבים טבעיים איכותיים.
ושלא תתבלבלו, לא ישבנו וצפינו מהצד, היינו פעילים בהכנות.
אחת המנות הזכורות ביותר הייתה המבורגר פטריות.
היה זה שילוב מושלם של קינואה, פטריות, טופו ושום, מתובל ואפוי בדיוק לשלמות.
מה שהפך את המנה ללא פחות ממושלמת היו לחמניות הכוסמין הנהדרות בהן הוגש ההמבורגר. לחצו כאן למתכון לחמניות הכוסמין.
המבורגר טבעוני על לחמניית כוסמין ביתית. צילום: בבי חורש סבג
בנוסף, טעמנו מרק עדשים עשיר עם פטריות מרפא, ריזוטו סיציליאני עם קארי ופטריות פורטבלו, וסלט נבטים עם רוטב חמאת בוטנים שהוסיף עומק נהדר לטעמים.
לצד המאכלים הוגש יין משובח, כי בכל זאת – יום שישי.
סיימנו בקינוחי רואו מדהימים שחתמו את החוויה בטעם מתוק: עוגת וניל ואננס ללא גלוטן ושוקולד מרפא (אוהבי השוקולד – דאגתי לכם כאן למתכון), שהוכיחו שאפשר ליהנות מקינוחים בריאים ומפנקים כאחד.
שוקולד מרפא. צילום: בבי חורש סבג
למתכוני בריאות נוספים של אביטל סבג:
ביחס אישי כזה עוד לא נתקלתי
גם אחרי שהסדנה הסתיימה, אביטל לא מיהרה לסיים את היום.
במקום להתפנות לסידור המקום, היא הקדישה את מלוא תשומת הלב לכל אחד ואחת מאיתנו.
היא הקשיבה לכל שאלה, ענתה בסבלנות, שיתפה עוד פיסות מידע מרתקות על תזונה ובריאות…ולא פחות חשוב – היא ליוותה אותנו אישית ביציאה, וגרמה לכל אחד מאיתנו להרגיש שייך ומוערך על זה שהגענו לביתה והשתתפנו בסדנה שלה.
אחרי שנפרדנו, חיכתה לנו בקבוצת הוואטסאפ חוברת ממפורטת עם טיפים נוספים לחורף.
כך נותרתי עם תחושה חמימה של המשכיות והשראה.
הטעמים מהסדנה ימשיכו איתי גם בבית! בתמונה – אורן מגיש לנו מרק פטריות מושלם. צילום: ויקי לב-רן
רוצים גם?
הסדנה הזו הייתה חד פעמית, אבל הקורס המלא של אביטל "זן מסביב לשולחן" הוא הזדמנות אמיתית לצלול לתוך עולם התזונה ההוליסטית, ללמוד לעומק על השפעות האוכל לפי עונות השנה, ולקבל כלים ליישום יומיומי.
אם אתם מחפשים חוויה שתשנה את הדרך שבה אתם מתייחסים לאוכל ולבריאות שלכם, זה בדיוק המקום להתחיל.
אני ממליצה בחום ומכל הלב, ואביטל – אם את קוראת את זה, שמרי לי ולאמא מקום גם לסדנה הבאה.
אביטל סבג היא אימא גאה לחמישה בנים, מחברת הספר רב המכר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן" – גפן.
חוקרת אוכל עדתי, מתכונאית, עיתונאית, מרצה ומלמדת, שפית של מזון בריא, מומחית לרפואה סינית ונטורופתיה, מתגוררת ועובדת בתל אביב-יפו.