Sunrider_Fly
Sunrider_Fly

פסוריאזיס ותכשירים טבעיים שכדאי לנסות

מאת: דוד פרלה
זמן קריאה: 2 דקות
למחלה מרכיב אוטו-אימוני משמעותי, בו תאי העור מתרבים בקצב מהיר מדי והם מצטברים על פני העור לכדי הקשקשת המוכרת. הרפואה הטבעית רואה במחלה ביטוי חיצוני לבעיה פנימית ומטפלת בחוסר האיזון שנוצר באמצעים טבעיים

מהו הטיפול הטבעי בפסוריאזיס? (123RF)

bari14_In

על אף שמדובר במחלה מוכרת וידועה היטב למחקר הרפואי, טרם נמצאה תרופה לפסוריאזיס. קשת הטיפולים במחלה כוללת מגוון רחב של תרופות, כולל סטרואידים, תרופות לדיכוי מערכת החיסון, הקרנות אור אולטרה סגול ועוד. על כן, לא פלא כי ציבור רחב ברחבי העולם מחכה בכיליון עיניים שיימצא המזור למחלתם, וכל קצה של חוט מעורר תקוות רדומות וזוכה לתשומת לב רבה.

קחו למשל פוסט בפייסבוק שהעלה אחד הגולשים, אודות אמו שסבלה מפסוריאזיס במשך 15 שנים, קיבלה אינספור תרופות אך דבר לא הועיל – עד שקיבלה בקבוקון עם שמן המפ, המופק מזרעי הקנביס. ותוך 3 שבועות נעלמה המחלה. התוצאה – מעל 8,000 שיתופים וזנב ארוך של תגובות. קצה של חוט כבר אמרנו?

פסוריאזיס, מהי ומי סובל ממנה?

פסוריאזיס (ובעברית – ספחת) היא מחלת עור הפוגעת בכ-3% מהאוכלוסייה ומתבטאת בעור אדמומי, נוקשה ומחוספס למגע ובקשקשת לבנה ועבה. המקומות האופייניים למחלה הם הברכיים והמרפקים, אך היא יכולה להופיע במקומות נוספים כמו הבטן, הרגליים והידיים, הקרקפת ועוד.

ככלל, השנים השכיחות להופעת המחלה הן 20-40, אולם היא מוכרת גם בקרב ילדים וקשישים. המחלה מופיעה אצל נשים וגברים בצורה שווה אך נפוצה יותר אצל אנשים ממוצא אירופי.

למחלה מרכיב אוטו-אימוני משמעותי, בו תאי העור מתרבים בקצב מהיר מדי, התחלופה שלהם מואצת ובשל כך הם ומצטברים על פני העור לכדי הקשקשת המוכרת. עם זאת, היסוד האוטו-אימוני הוא רק אחד מהגורמים לפסוריאזיס, ולמחלה ישנן סיבות נוספות כמו יסוד גנטי, מתח נפשי ומחלות עור נוספות.

ואיך לטפל בפסוריאזיס בעזרת תכשירים טבעיים?

הרפואה הטבעית רואה במחלה ביטוי חיצוני לבעיה פנימית, במסגרתה יצא הגוף, הנפש והמערכת החיסונית מאיזון. מטרתו היסודית של הטיפול, עם כן, היא להחזיר את הגוף לאיזון ולתפקוד נכון ומלא, גם באמצעות דיקור ומתן עצות והדרכה לתזונה נכונה ושמירה על אורח חיים מאוזן.

קיימים מספר תכשירים טבעיים למריחה ולשימוש חיצוני במחלת הפסוריאזיס:

פסוריאזיס

חמאת שיאה (africa_freedigitalphotos)

חמאת שיאה. משחה זו מופקת מאגוז עץ השיאה (Vitellaria Paradoxa), הגדל במערב אפריקה. חמאת שיאה עשירה בוויטמין E המזין את העור ומחדיר אליו לחות, עניין מהותי לחולי פסוריאזיס. כמו כן, מכילה חמאת שיאה חומצות שומן חיוניות, היא מספקת הגנה לעור מפני קרינת השמש, ומתאימה לשימוש לכל – החל מפעוטות וכלה בקשישים.

שמן קצח. שמן מזרעי קצח מכיל כמות יפה של ויטמינים ומינרלים המיטיבים עם העור, וכן חומצות אמינו וחומצות שומן, מה שהופך אותו לאיכותי במיוחד בטיפול בבעיות עור.

שמן עץ התה. הילידים האוסטרליים הכירו את תכונותיו הרפואיות של עץ התה האוסטרלי, ועם גילוי היבשת בידי ג'יימס קוק במאה ה-18, נפוץ שמו גם בעולם המערבי. החומר הפעיל בו הוא בעל יכולת אנטי ויראלית ואנטי דלקתית, ולכן השמן המופק ממנו רלבנטי לשימוש במגוון רחב של מחלות עור, כולל פסוריאזיס.

שמן לבנדר. בעל תכונות חיטוי ואנטי דלקת מובהקות. הוא יעיל נגד מגוון רחב של בעיות עור, החל מחתכים קטנים ועד לנגעים קשים. שמן לבנדר מסייע בתהליך התחדשות העור ומחזיר לחות ושומניות לעור היבש והפגוע.

שמן קלנדולה. בעל תכונות אנטי דלקתיות ויכולת ריפוי מובהקת. צמח הקלנדולה מוכר בזכות תכונותיו הרפואיות מזה מאות בשנים, כולל בעולם המערבי, והוא מקל על בעיות רבות בעור.

שמן המפ. המודעות לתכונותיו הבריאותיות של צמח הקנאביס נמצאת בעלייה מתמדת, כעת גם בגרסת השמן. בתחום התזונה נחשב שמן ההמפ ל"מזון על" (Super-food).

השמן מקור מצוין לחומצות השומן אומגה 6 ובעיקר אומגה 3, ומחקרים כבר מצאו מחסור בחומצות שומן אלה אצל אנשים אשר סבלו מבעיות עור. למען הסר ספק, ואולי בניגוד למה שנהוג לחשוב, שמן המפ אינו מכיל THC, שהוא החומר הפעיל בקנאביס המעורר את תחושת ההיי (חומר פסיכואקטיבי).

הכותב – דוד פרלה, בעל תואר שני M.Sc ברפואה סינית מסורתית, מומחה לטיפול בפסוריאזיס ומחלות עור נוספות ברפואה סינית, מטפל ועוסק במחקר בתחום זה במחלקת העור בביה"ח שיבא תל השומר.

הכתבה באדיבות דוד פרלה

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו