Thymoquin_Fly
supherb_Fly

צמחוני ופונקציונאלי

מאת: שרי קפלן
זמן קריאה: 2 דקות
גם אתם מחפשים חלופה בריאה ומגוון צמחוני לארוחת צהריים? כזאת שלא תגרום לראש שלכם לצנוח על המקלדת כשתחזרו למשרד? הכירו את האלטרנטיבה שתעשה לכם טוב

טעים, בריא, מאוזן ולא מתחכם (נועם דהאן)

Laisha_In

באופן אישי, אני כבר לא ששה לאכול בחוץ כמו פעם. התזונה שלי השתנתה ונעשה מוקפדת עם השנים. אני משתדלת לאכול הרבה ירקות, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים ושקדים. כששמעתי שב- pick & mix "מדברים בשפה שלי", שמחתי לבוא ולהתארח אצלם.

הגעתי מלווה בתינוק שלי ובחמותי, ששינתה ברבות השנים גם היא את תזונתה, (אני מאמינה שיש לי חלק בזה), אבל בפחות אדיקות ושתינו נהנינו לגלות את המסעדה. מיוחד את העובדה שאפשר לאכול ולשבוע מארוחה צמחונית בחוץ מבלי להטביע ברוטב טחינה את כל המנות.

רעי, הזכיין של הסניף בו ביקרתי (ברחוב תובל ברמת-גן) וסניף נוסף בתל-אביב (רחוב שאול המלך), קיבל את פנינו בברכה וסיפר מה החזון שלו בפתיחת המקום. הרעיון הוא לתת הזדמנות לעובדים במשרדים שמסביב לאכול ארוחת צהריים בריאה ומשביעה מבלי להילחם אחר כך בעפעפיים הצונחים מול המחשב, בשל תחושת הכבדות והעייפות של 'אחרי האוכל'.

האחים דורית ליניק-דרדיקמן ואמיר דרדיקמן הקימו את MARKET PICK& MIX  לפני 13 שנים. האחים היו בעבר הבעלים של בית הקפה המוכר "אלכסנדר" בתל אביב, שהיה שם דבר בשנות ה-80' ומוקד עלייה לרגל לסלבריטאים רבים ולאנשי עסקים. לאחר סגירת קפה אלכסנדר פתחו דורית ואמיר את הסניף הראשון של MARKET PICK & MIX    באוניברסיטת תל אביב, ומטרתם הייתה לספק לעובדים ולסטודנטים סלטים ארוחות בריאות בהרכבה אישית. אל שלושת הסניפים הצטרף לאחרונה גם הסניף במתחם V טאוור החדש בבני ברק.

כמו הקהל שאליו פונה המסעדה, העיצוב הוא הייטקיסטי, מודרני ופונקציונאלי הכולל גופי תאורה מיוחדים, אך גם עושה שימוש בחומרים טבעיים ובסיסיים, המתאימים לרשת המגישה אוכל בריא וטבעי.

מסעדה צמחונית

ירקות בקארי וחלב קוקוס, על מצע אורז מלא (נועם דהאן)

במרכז שולחן עץ כבד גדול ומרשים שרבים מהסועדים מתרכזים מסביבו אך גם שולחנות בודדים ואישיים למי שהקונספט הזה פחות מתאים לו. על הקירות תצלומים אחדים של שורשים וירקות ומתחתם כתובים היתרונות התזונתיים שלהם.

כשביקרתי בסניף, טעמתי, נהניתי והתפוצצתי מהפריקי והבורגול, דל העדשים הצהובות, מתבשיל שעועית, סויה וליצ'י משובח שמרגיש ממש כמו חמין, אבל לא מכביד כמו החמין הבשרי. חמותי דגמה מהדג לברק והודתה שהוא טעים ממש כמו הלברק שהיא מכינה…

מאחר ולא עושים שימוש באבקות מרק, חומרים משמרים ושאר מרעין בישין, חלקנו בכיף עם הקטנצ'יק את מרק הבטטה העשיר המתובל בעדינות בקינמון וציפורן והוא בהחלט הראה שביעות רצון ופתח פה גדול לעוד ועוד כפות וזה ממש לא טריוויאלי עם תינוקות יונקים ובררנים…

מסעדה צמחונית

חומרים טבעיים ועיצוב מודרני (נועם דהאן)

סלטים הטריים והצבעוניים העשירים בכל טוב מסלק, שומר ואפונה ועד לאטריות שעועית, שהגיעו בלוויית רטבים בריאים כמו לימון, שמן זית, טחינה ועשבי תיבול היו חגיגה לעין ולחך. הכיף הוא להרכיב באופן עצמאי תבשיל מועדף מתוך מגוון דגנים מלאים, קטניות, מרקים, וכן סלט טרי ועשיר לפי הטעם. בנוסף אפשר ליהנות ממיצים עמוסי ויטמינים ומינרלים וטעימים להפליא המשלבים סלק ולימון, תפוח, גזר, רימון, תפוז, חמוציות ועוד.

לסיכום, לטעמי מדובר ברשת מזון לא מתחכמת ולא פלצנית שהמחירים שלה שווים לכל כיס, ומציעה אלטרנטיבה בריאה לארוחת צהריים באמצע יום עבודה. בקיצור, לכו. טעים, בריא, מאוזן ולא מתחכם.

שרי קפלן, נטורופתית והרבליסטית קלינית

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו