Thymoquin_Fly
supherb_Fly

פריקי עם ירקות

מאת: אורי שביט- בעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר"
זמן קריאה: < 1 דקה
מנה פשוטה אך בעלת טעם עשיר במיוחד, בזכות טעמה המעושן של החיטה הירוקה – חיטה שנקטפת טרום הבשלתה, כאשר היא דלה בגלוטן ועשירה בחומרים מזינים.
Laisha_In

מרכיבים:

500 גרם פריקי (חיטה ירוקה), מושרית במי ברז כשעה, שטופה ומסוננת
3-4 גזרים מגורדים
1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל חריף קצוץ
3-4 שיני שום שלמות, קלופות
4-5 עלי מרווה טריים
מלח גס אטלנטי
שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית בסיר רחב. מאדים בשמן את הבצל הקצוץ והגזר המגורד במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתרככים קלות. מוסיפים פלפל חריף, שום ומרווה ומערבבים. מוסיפים את החיטה, מאדים יחד עם הירקות 2-3 דקות נוספות ומוסיפים מלח.
מוסיפים מים עד מעט מעל הירקות והחיטה, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים ומערבבים מדי פעם, עד שהחיטה סופחת את רוב הנוזלים ומתחילה "להיתפס" בקרקעית הסיר – הבישול נמשך בין חצי שעה לשעה, תלוי בחיטה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו