bari14_Fly
Nadar_Fly

עוגת בננות תמרים ללא גלוטן

מאת: יעל וקסלר-ברונשטיין
זמן קריאה: < 1 דקה
לכל מי שמתגעגע למאפה מפנק וביתי שכיף לנשנש במהלך היום ושמתאים לפיקניק בחוץ

(צילום: יעל וקסלר-ברונשטיין)

Nikui_IN

המתכון בהשראת מתכון של אוריה גבע שפורסם ב'על השולחן'

המרכיבים

4 בננות בשלות

7 תמרי מג'הול גדולים קצוצים

אגס בשל או רבע כוס רסק תפוחים

80 גר דבש

1 ביצה L

80 גר שמן קוקוס (שליש כוס)

קמצוץ מלח

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון

2 כפיות אבקת אפייה (שקית אחת)

100 גר קמח שיבולת שועל ללא גלוטן

100 גר קמח אורז מלא

לקישוט

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס מעורבבים עם חצי כפית קינמון וכף חצי סוכר פירות

אופן ההכנה

לחמם תנור ל-180 מעלות.

בקערה גדולה למעוך בננות, לגרר את האגס או להוסיף את הרסק, להוסיף ביצה, שמן קוקוס, דבש, קינמון וניל ומלח ולערבב.

להוסיף למסה את הקמחים, את התמרים ואת אבקת האפייה ולערבב היטב.

להעביר לתבנית אינגליש קייק משומנת מעט, או לתבניות אישיות.

לפזר מעל את תערובת אגוזי המלך.

להכניס לתנור: תבנית אחת גדולה יש לאפות 50-45 דקות או עד שקיסם שנעצתם בה יוצא יבש, עוגות אישיות יש לאפות 20-25 דקות.

יעל וקסלר-ברונשטיין מטפלת ברפואה סינית

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו