Laisha_Fly
supherb_Fly

סלט מלפפונים אסייתי זוזברה סטייל

מאת: רותם ברנר
זמן קריאה: < 1 דקה
אחת המסעדות האסייתיות האהובות עלי ביותר היא זוזברה ויש לי חיבה מיוחד לסלט מלפפונים שלהם אשר לרוב מלווה את המנה העיקרית. מדובר בסלט פרשי ומרענן שקשה להפסיק לזלול. אז למי שבא לו לאכול גם כזה בבית, הנה הפרשנות שלי לסלט, שלטעמי, קרובה מאוד למקור

(צילום: רותם ברנר)

PassoverFocus_IN

המרכיבים

2 מלפפונים חתוכים לגפרורים

3 כפות חומץ תפוחים

כפית ג'ינגר מגורר

כפית סוכר חום

חצי פלפל צ'ילי חתוך לרצועות (לא חובה למי שלא אוהב חריף)

חופן בוטנים קלויים קצוצים

גבעול בצל ירוק חתוך לפרוסות

6-8 עלי נענע חתוכים דק

אופן ההכנה

1. בקערה מערבבים חומץ התפוחים, ג'ינג'ר, סוכר וצ'ילי ומניחים בצד לכמה דקות.

2.חותכים את המלפפונים ומעבירים לקערה, שופכים מעל את הרוטב ומערבבים, מוסיפים את הבצל הירוק ועלי הנענע מקשטים בבוטנים קלויים ומגישים.

למי שאוהב מאוד ג'ינג'ר (כמוני…), אפשר להוסיף לסלט גם כסנטימטר של ג'ינג'ר חתוך לגפרורים (בנוסף לג'ינג'ר שברוטב).

רותם ברנר, מאמנת תזונה ואורח חיים בריא

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו