Thymoquin_Fly
Thymoquin_Fly

משק ברזילאי – מסעדה אורגנית שמחזירה אותי הביתה

מאת: - מטפלת באירוודה - ייעוץ לגבי תזונה, צמחי מרפא וטיפולי מגע ברוח הרפואה ההודית המסורתית. ומנחה סדנאות למתמודדים עם חוסר איזון בבלוטת התריס
אין כמו מנות עונתיות - הן מתפוצצות בכל טוב השדה והטבע. אבל כשהן מוגשות במסעדה המבוססת על טהרת המזון האורגני ועל המרכיבים המשובחים ביותר - לא תוכלו לדמיין חוויה עשירה יותר

עונתי, רענן, משובח (צילום: דניאל לילה)

Thymoquin_In

זו נדמתה כמעט כמו משימה בלתי אפשרית… בחירת מסעדה טובה רגע לפני ערב פסח, שתיתן מענה לצרכים של 10 אנשי צוות EATWELL מורעבים שההעדפות התזונתיות שלהן רחוקות כמו מזרח ממערב – צמחונים, טבעונים, טבעונים שנמנעים מגלוטן, אוכלי כל, אנשים שמבקשים לשמור על הגזרה וכאלו שמחפשים "מזון רוחני", אנשי מקצוע עם מודעות תזונתית וכאלו שפשוט רוצים ליהנות מאוכל איכותי, טעים ובריא.

לאחר שהתברברתי דקות ארוכות ברחובות תל אביב בניסיון למצוא חנייה (עוד משימה מאתגרת לא פחות) והגעתי חסרת נשימה, לקח לי בדיוק 3 דקות להבין שהמאמץ היה כדאי, ועל אף ש"יצאתי מהבית" בעצם "הגעתי הביתה". ואין זה פלא, ההשקעה ותשומת הלב לפרטים הקטנים, ניכרת בכל פינה ופינה – בעיצוב, הריהוט, המוסיקה, התפריט המגוון והמשובח וצוות המסעדה המקסים שנדמה שחיכה רק לנו. חלומה של מייסדת המקום – מירב ברזילי מתגשם במלוא הדרו – הקמת מסעדה צמחונית אורגנית, המבוססת על טהרת המזון האורגני, מרכיבים איכותיים ומשובחים ממיטב החקלאים, היצרנים והמשווקים בתחום זה. במקור הוקמה המסעדה במושב ירקונה בשנת 2002 על חורבות המשק החקלאי של משפחתה ובמרץ 2014 נדדה לתל אביב. מאז הפכה לשם דבר בקרב שוחרי המזון הבריא – צמחונים, טבעונים, נמנעים מגלוטן וגם שבתה את ליבם של הספקנים שהשילוב בין אוכל צמחוני או טבעוני לבין אוכל ערב לחיך נשמע להם בלתי הגיוני בעליל.

פותחים שולחן

פתחנו בהיצע מגוון של מנות ראשונות, שהוגשו לנו לאחר כבוד על ידי המלצרית טל אגאי, "טבעונית בדם", שאירחה אותנו למופת. בתפריט: 'טבעונינה' – פלטת 'גבינות' על טהרת המטבח הטבעוני, הכוללת 3 סוגי גבינות שונים, אבוקדו, פלפלים קלויים ופוקצ'ת הבית. מדהימה בעושר, בטעמים ובמרקם. וכמו שניסחה זאת אחת המשתתפות באירוע "לא האמנתי שאלו גבינות טבעוניות, כי המרקם היה בדיוק כמו של גבינה (אפילו כזה כמו של "גבינה מעושנת").

גבינה טבעונית

טבעונינה. פלטת גבינות משגעת (משק ברזילאי)

נהנינו מסלט ירוק המבוסס על צ'יפס מעלי קייל (כן, כן, אותו ירק שמככב בעיקר בשייקים), ברוקולי ונבטים שהוגש בליווי רוטב מיוחד, המבוסס על מיונז טבעוני שבמסעדה מכינים אותו עם יוזי, לימון יפני. המשכנו לפטה העשוי מעדשים כתומות, מיסו בצל ושום בליווי קרקרים (הפטה נפלא, הקרקרים פחות)

מתכון לצ'יפס קייל

סלט צ'יפס קייל (משק ברזילאי)

סיימנו בסלט "הפתעות חשוון" – כוסמת ירוקה, לא קלויה, בשילוב ריבועי בטטה, ירקות עליים ופקאן סיני שהוכיח מעל לכל ספק, שאין צורך להירתע מהדגן הזה. עם השילוב והתיבול המתאים הוא יכול בהחלט להפוך למנה מנצחת שמתפצפצת בפה.

סלט כוסמת

הפתעות חשוון (משק ברזילאי)

מתקדמים לעיקריות

בתפריט העיקריות התבלבלנו מהשפע וההיצע, עד שהחלטנו לנסות לטעום קצת מכל דבר: אז מה ניסינו? סועדת נוסטלגית הזמינה טאלי הודי – מנה מסורתית הכוללת תבשיל אורז בסמטי מלא, דאל קטניות וירקות בקארי שהוגשו עם לחם הודי וטוויסט – רהיטה סויה (כתחליף למנה המקורית המבוססת על יוגורט מתובל) וכמו פולנייה טובה "סיימה הכול מהצלחת".

מתכון לתאלי הודי

טאלי הודי (משק ברזילאי)

חובבת הודו נוספת הזמינה מסאלה דוסה, על בסיס אורז אדום ועדשים כתומות עם שיפודי כרובית צלויים ושיפודי טנדורי טופו. הדוסה הייתה אמנם שונה במרקם ובטעם ממה שזכרו בלוטות הטעם שלה ומראה עיניה מביקורה האחרון בתת היבשת, אבל שיפודי הטופו העסיסיים נאכלו בהנאה גדולה לצד הירקות והפכו את המנה לאופציה לא רעה בכלל.

מסאלה דוסה טופו

מסאלה דוסה (משק ברזילאי)

המנה שזכתה להכי הרבה ביקוש היתה נודלס אסיאתי – אטריות אורז שחור בקארי קוקוס עם טופו צרוב, פפאיה ירוקה וגזר. מנת הטורטליני סלק במילוי קרם סלק עם עלי מנגולד יבשים וטריים ושמנת הייתה מבטיחה וכל כך מקיימת עד שהסועדת שהתקשתה לסיים אותה, ביקשה לארוז את שנותר כדי להמשיך וליהנות ממנה בהזדמנות אחרת.

וג'י בורגר

וג'י בורגר (משק ברזילאי)

גם חובבי הקציצות וההמבורגרים יכלו להתנחם באופציה הצמחונית בדמות ה'וג'יבורגר' – בורגר על בסיס עדשים, אגוזים וטופו בלחמניית סלק מאודה עם קטשופ פיקנטי ומיונז טבעוני לצד צ'יפס בטטה ותפו"א. הקציצה הייתה מצוינת ונימוחה, אם כי פחות יציבה מהקציצה המקורית.

קיבה נפרדת לקינוחים

בשלב הזה שכבר חשבנו שלא נוכל להכניס אפילו פירור נוסף לבטננו התופחת, נכנענו ובצדק להצעה של טל – המלצרית החביבה שלנו, להמתיק את חיינו בקינוחים. מי אמר שחיתות??? המצפון שלנו נקי… אוכלים, נהנים ואפילו מזינים את גופנו בשלל נוטריינטים בריאים ואיכותיים.

מתכון לפאי פקאן

פאי פקאן. ללא גלוטן (משק ברזילאי)

אני באופן אישי נשבתי בקסמיו של פאי פקאן על המבוסס על שילוב מנצח של תמרים, אגוזים, ושמן קוקוס, על בסיס בצק מקמח כוסמת. ואם בטפיוקה עסקינן – במשק ברזילי מגישים גם מנה נפלאה של טפיוקה בחלב קוקוס בשילוב פירות העונה. כבר נזדמן לי לטעום קינוחי טפיוקה בהזדמנויות שונות, אבל הגרסה הזו מתעלה על כולם! עוד מנה מקסימה הייתה הקראמבל, המבוסס על פירות העונה בחמאת קוקוס ופיסטוקים עם סורבה פירות. ואיך אפשר בלי קינוח משוקולד איכותי? ואם אפשר, אז למה להסתפק רק באחד אם טובים השניים? בראוניז השוקולד העשוי משוקולד מריר (70% מוצקי קקאו) וקינוח של שבבי קקאו RAW העשוי מקקאו נא, תמרים, שמן קוקוס ומייפל, סיפקו עונג צרוף שהרחיב את הלב והנשמה ואם לא היינו מפסיקים בזמן… אז גם את ההיקפים.

קינוח שוקולד טבעוני

קינוח של שבבי קקאו RAW (משק ברזילאי)

על כל המנות הנפלאות הללו (והקינוחים במיוחד) מנצחת כמו ביד אומן, שני בנאי שהיא שפית מומחית בבישול ובאפיה בריאה. וכיאה לאמנית, היא לא מפסיקה לפתח ולהמציא מנות נפלאות, מדי עונה, כך שהתפריט של המסעדה פושט ולובש צורה, חיים, טעמים, ניחוחות, צבעים ומרקמים שונים מפעם לפעם, בהתאם להשראה.

נפרדנו שמחים וטובי לב. לא יכלה להיות דרך טובה יותר מזו לפרגן לעצמנו ערב חג החירות. וכמו שהגדירה זו 'אוכלת כל' שלא האמינה שיהיה לה מה לאכול (והופתעה לגלות כמה מגוונת ומעניינת יכולה להיות ארוחה צמחונית-טבעונית): "באמת שהיה כיף ושונה וטעים".

מסעדת משק ברזילאי
טלפון 03-5166329
כתובת אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב

צרו קשר עם חגית אריאלי שיינפלד



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו