Laisha_Fly
supherb_Fly

מרק דוחן

מאת: ד. אבן חיים
זמן קריאה: < 1 דקה
PassoverFocus_IN

המצרכים:

3 כפות גדושות קמח דוחן (ניתן למצוא בחנויות תבלינים מבחורות או במאפיות שאופות לחם דוחן)

3-4 שיני שום, לפי הטעם

קורט קרכום

קורט פלפל לבן הכל לפי הטעם

קורט מלח, לפי הטעם

כף שמן

כף גדולה גדולה כוסברה

אופן הכנה:

מכינים סיר עם 5-6 כוסות מים פושרים.

מדללים את הקמח בכוס מים קרים.

לאחר שזה מדולל היטיב שופכים את התכולה לסיר ומערבבים.

כותשים את השום לתוך הבלילה.

מוסיפים את התבלינים לתוך הבלילה ובוחשים מידי פעם עד לרתיחה, משאירים את המכסה פתוח, ע"מ שלא יגלוש, ומנמיכים על אש קטנה למשך כ-25 דקות.

לאחר כיבוי האש מוסיפים כף כוסברה קצוצה היטב מניחים 10 דקות והמרק מוכן, בתיאבון!

ניתן לעשות זאת גם עם קמח תירס, ואותה כמות תבלינים לפי הטעם.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו