Thymoquin_Fly
himalayaKrem_Fly

מוס מקדמיה טבעוני

מאת: דורית דן
זמן קריאה: < 1 דקה
קינוח טבעוני מושלם לשבועות

אגוזי מקדמיה (123RF)

himalayaKrem_IN

המרכיבים

1 כוסות מקדמיה (אפשר להחליף בקשיו)
2 קופסאות קרם קוקוס – שהיו במקרר לפחות שלושה ימים
3/4 כוס מייפל
1/2 כוס מים
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כוס שבבי קוקוס יבש
גרדה מלימון אחד

אופן ההכנה

משרים המקדמיה למשך לילה.

מסננים את הנוזלים מהמקדמיה, מכניסים לבלנדר עם חצי כוס מים ומעבדים עד למרקם חלק.

מפרידים את הקרם קוקוס מהנוזל – מוציאים את הקופסא מהמקרר בעדינות לא מנערים, פותחים עם פותחן קופסאות ושופכים את הנוזל שהצטבר מעל לתוך קופסא, לשמור ולהשתמש במועד אחר (אפשר להקפיא).

מרוקנים את הקרם משתי הקופסאות לקערת מיקסר ומקציפים מוסיפים לא את המייפל וממשיכים להקציף לקצף חזק (זה לא יהיה מרקם של קצף ביצים או קצפת אבל יהיה מספיק יציב.

עם לקקן מקפלים לתוך קציפת הקוקוס את קרם המקדמיה מוסיפים קוקוס, וניל וגרדת לימון.

יוצקים לתוך כוסיות ומקשטים בפירות יער או פירורי מקדמיה.

גיוון

בסיס למוס אפשר להכין אותה כמו עוגה או להניח בבסיס של הכוסיות:

1 כוס שקדים טחונים גס
1 כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים גס
3 כפות שמן קוקוס
4-5 כפות מייפל

אופן ההכנה

מערבבים הכול יחד בידיים עד שהעיסה מתגבשת.

משטיחים על תבנית פאי מהדקים ומעליה יוצקים את המוס.

מכניסים לפריזר לשעתיים ומוציאים למקרר.
דורית דן, שפית טבעונית D-Food

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו