Laisha_Fly
Thymoquin_Fly

לחם גרנט

himalayaKrem_IN

לחם גרנט

החומרים (לתבנית אינגליש קייק):

500 גרם קמח מלא
420-480 מ"ל מים בטמפרטורת החדר (כדי לקצר את זמן התפיחה ניתן להשתמש במים מעט חמימים)
10 גרם מלח (כף)
80 גר' שאור יבש
תוספות אפשריות בכמות שלא תעלה על 250 גרם סך הכל: קינואה, דוחן, גרעיני חמניה או גרעיני דלעת, לפי טעמכם ובחירתכם


שלב הוספת התוספות. צילום: אסף רונן

הכנה:
מפרקים עם האצבעות את השאור בתוך קערה עם מים

מוסיפים את המלח והקמח ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה ומוסיפים את התוספות.


ערבוב, לא לישה. צילום: אסף רונן

מניחים נייר אפיה על תבנית אינגליש קייק, רצוי מברזל, ומניחים לתפוח בין 6-12 שעות, תלוי בטמפרטורת המקום. הבצק אמור להכפיל את גובהו.


מכניסים לתבנית אפיה ומניחים לתפיחה

אופים ב-220 מעלות למשך 10-15 דקות ואז מנמיכים ל-190-200 מעלות.

לאחר 30 דקות מוציאים את הלחם מהתבנית אינגליש קייק ומכניסים להמשך האפייה כשהוא מונח על תבנית אפייה. סה"כ זמן האפייה הכולל – 40 דקות.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו