PassoverFocus_Fly
Thymoquin_Fly

לביבות כוסמת ובטטות

מאת: מיטל כדורי
זמן קריאה: < 1 דקה

צילום: 123RF

Laisha_In

(במקום הכוסמת ניתן להשתמש בדוחן או באמרנט מבושל ב- 3 כוסות מים)

החומרים:

1 כוס כוסמת
2 כוסות מים רותחים
2 בטטות בינוניות
חבילה פטרוזיליה
חופן נבטים
ריחן טרי, רוזמרין טרי
1 כף חומץ אורז
1 שן שום גדולה
2 כפות שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
2 גבעולי שומר
 1/4לפת
1 כרישה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הכוסמת במים ומוסיפים לתוכה את הכרישה, השומר, הלפת והשום.
2. אופים את הבטאטות בכלי מכוסה בתנור עד שהן מתרככות.
3. מערבבים את כל החומרים יחד במעבד מזון,
4. יוצקים בעזרת כף לתוך תבנית שטוחה ומשומנת או מרופדת בנייר אפיה. אופים בחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס) כרבע שעה, הופכים ואופים עוד כחמש דקות

ניתן להכניס פחות ירקות ולקבל מרקם יותר יבש, ואת הירקות לאדות בנפרד ולאכול כתוספת.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו