Nadar_Fly
bari14_Fly

מהם גורמים 'קסנוביוטיים' והאם הם מזיקים לנו?

מאת: ד"ר ג'פרי בלאנד
זמן קריאה: 2 דקות
האם ניתן בכלל לרפא מחלות כרוניות? תלוי את מי שואלים. גישות רפואיות מודרניות מבקשות לאבחן ולטפל בשורשי הבעיות שגרמו לאותן מחלות כרוניות. בואו נתחיל בהתחלה - נטרול רעלים

צילום: pixabay

Nadar_IN

1. האם אתם רגישים לריחות או ניחוחות מסוימים?
2. האם אתם רגישים למזונות מסוימים?
3. האם אתם רגישים לתרופות מסוימות?
4. האם אתם רגישים לאלכוהול?
5. האם אתם סובלים מתגובה שלילית למזונות שמכילים מונוסודיום גלוטמט?
6. האם יש לכם רגישות לקפאין?
7. האם אי פעם חליתם בגלל חשיפה לחומרים כימיים?
8. האם עשן סיגריות מפריע לכם או גורם לכם לחלות?
9. האם אתם רגישים לערפיח או לזיהום אוויר?
10. האם אתם מתעוררים לפעמים בבוקר בתחושה שסיממו אתכם?
11. האם סבלתם אי פעם מפריחות מוזרות בעור?
12. האם אתם סובלים לפעמים מערפול מוחי?
13. האם אתם מרגישים עקצוץ בכפות הידיים או הרגליים?
14. האם אתם סובלים מצלצול תמידי באוזניים?
15. האם אתם סובלים מכאבי שרירים לא מוסברים?

מה הקשר?

קומקום הקפה של המשרד פועל כל היום. אלן מכין לעצמו חצי כוס קפה כשהוא מגיע לעבודה ב-8 בבוקר, והיא מטעינה אותו באנרגיה למשך כל היום. לעומת זאת, בחדר הסמוך, סו שותה כוס קפה אחר כוס קפה, ולמרות זאת, נשארת רגועה ויציבה כמו פסל של בודהה.

מצד שני, היא סובלת מכאבי ראש בהזדמנויות הנדירות שבהן היא מרשה לעצמה להתפנק באכילת שוקולד. אלן יכול לאכול טונות של שוקולד, אבל כוס אחת של יין אדום תשלח אותו למיטה עם כאב ראש נורא. לעיתים הוא שותה יין לבן, אבל בדרך כלל, הוא נמנע לחלוטין מיינות.

אשתו, ברברה, יכולה לשתות ולאכול הכול מבלי לסבול מתופעות לוואי שליליות, אבל אחרי שאלן ריסס את הבית נגד יתושים, כל גופה התמלא בכתמים אדומים. רק אחרי שהיא פנתה לחדר מיון וקיבלה זריקות סטרואידים התגובה שככה.

כשהם היו בחדר המיון, הם ראו חולה שהגיע לשם על אלונקה במצב קשה יותר מברברה. הוא סבל מתגובה אלרגית קשה לאצטומינופן (פרצטמול – החומר הפעיל באקמול, דקסמול ועוד). הוא בסך הכול נטל תרופה פשוטה שנמכרת ללא מרשם רופא, ועד מהרה מצא את עצמו שוכב על גבו בתוך אמבולנס. הרופא שטיפל בברברה אמר לה שמספר הפניות לחדר מיון בגלל נטילת אצטומינופן הוא הגבוה ביותר, בהשוואה למספר הפניות בגלל שימוש בתרופות אחרות.

מדוע? מה קורה כאן?

מדוע הגוף שלנו מגיב בצורה כזו לגורמים סביבתיים ומדוע התגובות משתנות כל כך מאדם לאדם? התשובה קשורה לתהליך נטרול הרעלים. תהליך זה מתחיל בתגובה פיזיולוגית טבעית של כל האורגניזמים שמטרתה לדחות גורמים "זרים" שעלולים להיות רעילים – כלומר, גורמים שהאורגניזם מרגיש שהם אינם שייכים לו ולפיכך, עלולים להזיק לו בצורה כלשהי. אלה הם גורמים קסנוביוטיים. מקורו של המונח הוא במילים היווניות "קסנוס", שפירושה "זר", ו"ביוס" שפירושה "חיים". קשה להבין את התהליך לאשורו, שכן מה שנראה זר ורעיל לאורגניזם אחד עשוי להיראות תקין ובלתי-מזיק לאורגניזם אחר. זו הסיבה לכך שלאלן וסו יש תגובות פיזיולוגיות שונות כל כך לחומר פשוט כמו קפה. עם זאת, ניתן לקבוע שמנגנון נטרול הרעלים קשור למבנה הגנטי הייחודי של האדם, כמו גם לאורח החיים והתזונה שלו.

מתוך הספר ריפוי מחלות כרוניות – מחלום למציאות, מאת ד"ר ג'פרי בלאנד

המאמר הבא מתוך הספר ידון בנושאים כמו מה בדיוק מגן על אורגניזמים כמונו מפני חשיפה רעילה? ומדוע אנחנו חוששים כל כך מהצטברות של חומרים רעילים?

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו