Nikui_Fly
Sunrider_Fly

אוזני המן במילוי תמרים

מאת: רותם ברנר
זמן קריאה: < 1 דקה
חג הפורים מתקרב בצעדי ענק ואחרי שסיימנו עם רכישת התחפושות והאביזרים הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהכין אוזני המן. אז קבלו את הגרסה שלי לאזניים המפורסמות בגרסה בריאה יותר ואפילו טבעונית!

בריאות ואפילו טבעוניות (רותם ברנר)

Thymoquin_In

המצרכים

כוס וחצי קמח מלא/כוסמין
1/2 כוס חלב סויה
2 כפות גדושות שמן קוקוס (במצב מוצק)
3 כפות סוכר חום
1/2 כפית אבקת אפייה

למילוי

300 גרם תמר מג'עול ללא החרצנים
2 כפות שקדים טחונים
חופן אגוזי מלך קצוצים דק (לקישוט)

הוראות הכנה

1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, חלב, שמן קוקוס, סוכר ואבקת אפייה עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד (רצוי לשטח מעט לפני) ומכניסים למקרר לחצי שעה.

2. מכינים את המלית: במעבד מזון טוחנים את התמרים עם השקדים הטחונים עד לקבלת עיסה חלקה.

3. מחממים תנור ל-170 מעלות.

4. מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים אותו על משטח מקומח ובעזרת כוס או כל כלי עגול אחר קורצים עיגולים בגודל הרצוי.

5. מניחים כחצי כפית מהמילוי בתוך כל עיגול, מפזרים מעל מעט אגוזי מלך קצוצים (לא חובה) וסוגרים לצורת אוזן המן (מעין משולש). חשוב להדק את הצדדים טוב כדי למנוע פתיחה בזמן האפייה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. אופים כ-15 דקות עד להזהבה, מצננים וזוללים.

רותם ברנר, מאמנת תזונה ואורח חיים בריא

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו