PassoverFocus_Fly
PassoverFocus_Fly

צ'אטני ירוק

מאת: אמבר רוגע
זמן קריאה: < 1 דקה
כשאומרים "צ'אטני", לרובנו עולה בראש מטבל ממותק, כבד ומבושל. אבל בהודו לא חסרים גם מטבלי צ'אטני רעננים ופשוטים כמו הצ'אטני הזה - מרענן ומעט חריף, בעל צבע ירוק-זרחני מסנוור, שגם שונאי הכוסברה המושבעים נופלים שדודים לרגליו

מרענן כל ארוחה. צ'אטני הודי ירוק זרחני (שי בן אפרים)

PassoverFocus_IN

המתכון מספיק לכשלוש כוסות צ'אטני

המצרכים

150 גרם שבבי קוקוס (ככוס וחצי)

100 גרם עלי כוסברה טריים

1/2 עד 1 פלפל חריף טרי (כמה שיותר פלפל חריף, כך המתכון הודי-אותנטי יותר)

4-5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף (או יותר, לפי הטעם)

3 כפיות כמון טחון

1.5 כפית מלח

מיץ משני לימונים בינוניים

1 עד 1.5 כוס מים פושרים

אופן ההכנה

1. מניחים את עלי הכוסברה (כולל הגבעולים) בקערה מלאה מים. מנערים ומוציאים את העלים מהקערה. שוטפים מתחת מים זורמים ונותנים לעלים להתייבש.

2. מקלפים את קליפת הג'ינג'ר וחותכים לרצועות דקות. חותכים את פיסת הפלפל החריף לאורכה וזורקים מהזרעים.

3. מניחים את עלי הכוסברה והקוקוס בבלנדר, מוסיפים מעט מים ומתחילים לטחון. מוסיפים בהדרגה מים ככל שנדרש לעיסה להיטחן. מוסיפים: ג'ינג'ר, פלפל חריף, כמון, מלח ומיץ לימון, וממשיכים לטחון עד לקבלת עיסה אחידה, אך לא חלקה לגמרי. מוסיפים מעט לימון או מלח אם צריך.

הערה

הקוקוס נוטה לספוח מים והמטבל יתקשה לאחר יום במקרר. אם אתם מעדיפים אותו נוזלי יותר, תוכלו להוסיף מעט מים ולערבב.

אמבר רוגע, שפית מזון בריאות צמחוני ומנחת סדנאות לתזונה טבעית

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו