Powered by WP Bannerize

Powered by WP Bannerize

פסטה פסטו

מאת: זהר לוסטיגר בשן, רופאה סינית ושפית בישול בריא
קל מאוד להכין פסטו והשימושים בו הם רבים. מכינים כמות גדולה ומקפיאים במנות קטנות. משתמשים בכל פעם שרוצים לשדרג תבשיל ירקות או מרק. כאן הוא משמש כבסיס למנה קלאסית של פסטה עם ירקות.  

מצרכים:

1 חבילה (500 גרם) פסטה מקמח מלא (לא משנה איזה צורה)
2 זוקיני פרוסים לעיגולים
2 כוסות (כ-150 גרם) תפרחות ברוקולי
2 כוסות (כ-200 גרם) תפרחות כרובית
1 חבילה (300 גרם) אספרגוס חתוך לקטעים בגודל נגיסה
2 כוסות (200 גרם) שעועית ירוקה חתוכה
1 כף שמן זית
2 שיני שום פרוסות

לפסטו:

2 כוסות עלי בזיליקום
2 כפות עלי טרגון
1 כוס גבעולי פטרוזיליה או כוסברה
3 שיני שום
1 כוס (כ-140 גרם) צנוברים
1-1/2 כוס שמן זית
גבינת פרמזן (לא הכרחי, אבל מוסיף הרבה)

הכנה:

מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה. מסננים ושומרים בצד עם מעט ממי הבישול. מכינים את הפסטו: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון או לבלנדר ומרסקים למחית אחידה. מרתיחים מים בסיר גדול, מכניסים את כל הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות. מסננים.  מחממים את השמן במחבת גדולה, ומטגנים את השום כדקה. מוסיפים את הירקות ומקפיצים יחד 2 דקות.  מוסיפים את הפסטו ומערבבים היטב. מוסיפים את הפסטה ואם יש צורך גם מעט ממי הבישול ומקפיצים 2 דקות, עד שהפסטה חמה ומכוסה כולה בפסטו.

זהר לוסטיגר בשן

 

השאירו תגובה: