Laisha_Fly
Thymoquin_Fly

פיצה ביתית ללא שמרים

מאת: פאולה רוזנברג, נטורופתית
זמן קריאה: < 1 דקה
קשה לדעת מה מכניסים לנו לפיצה שאנו אוכלים בחוץ. חושבים שההכנה בבית דורשת מאמץ רב? אז זהו שלא! קבלו את פיצת הבריאות שלי). טעם מושלם בעשר דקות הכנה. ללא שמרים, ללא סוכר, על טהרת הקמחים המלאים וללא אבקת אפייה! שפע של ויטמינים. אז למה להסתפק בפחות?
PassoverFocus_IN

מה צריך?

לבצק:
1כוס קמח שיפון מלא
1 כוס קמח כוסמין מלא
( ניתן להחליף חלק מהקמח בחצי כוס קמח טפיוקה לקבלת בצק אוורירי יותר)
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 כפיות שמן זית
2 כפיות סילאן
1/2 כוס מים חמימים

 

לרוטב:
4 עגבניות, מרוסקות
1 רסק עגבניות קטן
1 שן שום כתושה
1/2 כפית מלח ים
1/2 כפית פלפל

1 כוס גבינה איכותית: מוצרלה בפאלו/ גאודה עזים או תערובת.

עלי בזיליקום לקישוט

ההכנה:
ראשית נכין את הרוטב-
לחמם במחבת את השמן עם העגבניות, הרסק, השום והתבלינים כשלוש דקות ולהניח בצד להתקרר.

לבצק:
בקערה לערבב את כל החומרים היבשים, להוסיף בהדרגה את המים, השמן והסילאן.
ללוש את הבצק כחמש דקות ( אם דביק מדי להוסיף עוד מעט קמח)
לרדד במערוך את הבצק לשכבה דקה בעובי 1/2 ס״מ.
למזוג מעל מעט רוטב ולפזר גבינה וכמה עלי בזיליקום.
להכניס לתנור חם מאוד (200 מעלות) לעשר דקות.

– ניתן להכין פיצה אחת גדולה או מיני פיצות ולפזר מעל פלחי עגבנייה, זיתים, עלי בייבי או כל ירק שאתם אוהבים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו