Nadar_Fly
himalayaKrem_Fly

בישול בריא בצפטר

מאת: חברת Zepter
זמן קריאה: 3 דקות
מזון לא בריא יכול להיות מושך מסיבות רבות, כולל נוחות, מחיר וטעם. לילדים, שלא תמיד מבינים את ההשלכות הבריאותיות של הרגלי האכילה שלהם, מזון לא בריא עשוי להיראות מעורר תיאבון במיוחד. כתבה שיווקית

צילום: 123RF

himalayaKrem_IN

מזון לא בריא וילדים

ילדים מופגזים באפשרויות מזון לא בריא בכל מקום שהם הולכים. עם זאת "צריכת מזון לא בריא משמין באופן קבוע יכולה להיות ממכרת לילדים ולהוביל לתוצאות כמו השמנת יתר, אובדן אנרגיה וריכוז, מחלות כרוניות, כמו סוכרת, לחץ דם גבוה ושבץ מוחי, הערכה עצמית נמוכה ודיכאון. זה גם יכול להשפיע על האופן בו הם מתפקדים בבית הספר ".

בנוסף למזון מהיר, שימוש בכלי בישול קונבנציונליים בבית גורם לילדים שלנו לצרוך יותר מדי שומן, יותר מדי מלח, יותר מדי סוכר וקלוריות רבות מדי. בגלל שימוש בכלי בישול קונבנציונליים, אנחנו מבשלים אוכל במים רותחים, בטמפרטורות גבוהות, ומטגנים בשומן חם יתר על המידה מסוכן.

כתוצאה מכך, למזון יש מעט ערכים תזונתיים וביולוגיים, ואין לו חומרים מזינים חיוניים. התהליך של חימום יתר שומנים מייצר אקרולאין, חומר מסרטן מאוד, שהוא מסוכן במיוחד לילדים.

בעיה זו הופכת להיות אפילו יותר קריטית בעונת החורף. ילדים מקבלים הרבה פחות ויטמינים מפירות וירקות בחורף לא רק בגלל הירידה במגוון של תוצרת זמינה, אלא גם בשל העובדה שהתוצרת עצמה מכילה פחות ויטמינים ומינרלים. בנוסף, הם מבלים הרבה יותר זמן בבית, עם אפשרויות מוגבלות להיות בחוץ לזמן רב. "סיבה פחות ידועה נוספת שאכילה בריאה יכולה להיות קשה כל כך בחורף היא היעדר אור השמש. כיוון שמחשיך מוקדם יותר, ילדינו מקבלים פחות חשיפה לשמש , מה שעלול להוביל לירידה בסרוטונין. ירידה זו יכולה לגרום לדיכאון ותשוקה למזון מיותר". לכן, בחורף, ההשפעות של תזונה לא נכונה על בריאותו של הילד אפילו מודגשות יותר.

הבעיות הנפוצות בילדים כתוצאה מהרגלי אכילה לא בריאים הן:

אנרגיה וריכוז:

לדברי שדולת בריאות הנשים והילדים, לדיאטה יש השפעה משמעותית על הרגלי למידה של ילדים. מזון מהיר ומזון עם תכולת סוכר גבוהה מרוקנים את רמות האנרגיה ואת היכולת להתרכז לפרקי זמן ארוכים. מזון מהיר יכול גם להשפיע על מנת המשכל של הילד שלכם. על פי המחקר שנעשה על ידי אוניברסיטת בריסטול באוסטרליה, "לילדים שאוכלים יותר צ'יפס, חטיפים, עוגיות ופיצה לפני גיל שלוש יש מנת משכל נמוכה יותר חמש שנים אחר כך".

סיכון להשמנת יתר:

הוכח באופן מדעי כי צריכת מזון מהיר אצל ילדים קשורה עם הרבה סימנים מקדימים מסוכנים להשמנת יתר. על פי המחקר, מזון עתיר קלוריות יכול להיות ממכר, מה שמציב את הילדים שאכלו מזון מהיר באופן קבוע בסיכון מוגבר להשמנת יתר. מחלות כרוניות: מומחים מאשימים מזון מהיר בשיעורים העולים של סוכרת, לחץ דם גבוה ושבץ מוחי. שיעורי גידול מחלות כרוניות משפיעים על ילדים שצורכים מזון מהיר באופן קבוע. "יש גם השפעה ברורה של תזונה על ההתפתחות האפשרית של מחלת אלצהיימר והפרעות קוגניטיביות של שנות החיים המאוחרות".

הערכה עצמית ודיכאון:

הערכה עצמית וביטחון עצמי חשובים במיוחד לילדים גדלים, וצריכת מזון מהיר באופן קבוע יכולה להשפיע לרעה על תחושת העצמי שלהם. מזון מהיר יכול לגרום לעלייה לא בריאה במשקל, אשר יכול לגרום לבעיות בהערכה עצמית.

באמצעות כלי המופת בקו החכם של סירי צפטר  Zepter להכנת מזון בריא למשפחה שלכם, אתם מגנים על בריאותו של ילדכם מהבעיות הנ"ל!
הגנו על ילדיכם ממזון לא בריא והכינו ארוחות בריאות וטעימות לכל המשפחה עם כלי המופת בקו החכם של סירי Zepter!

לבשל בסיר דיגיטלי של צפטר – מרק ירקות בסירים הדיגיטליים

מצרכים ל-4 מנות:

בצל, בטטה, קישוא, תפוח אדמה, גזר.
ובנוסף שמיר ופטרוזיליה אבקת מרק מלח ופלפל ו- 3 כוסות מים.

הוראות הכנה:

מרסקים את כל הירקות בפומפיה גסה, קוצצים דק פטרוזיליה ושמיר ומוסיפים את כל החומרים מערבבים ומבשלים בסיר צפטר ללא מים.
כאשר הטמפרטורה מגיעה ל-80 מעלות מנמיכים את הלהבה למינימום לעשר דקות בלבד. מחממים מים בקומקום חשמלי ומוסיפים 3 כוסות מים, מלח, פלפל ואבקת מרק לפי הטעם. מבשלים עם המים חצי דקה בלבד ומגישים.

למידע נוסף על כלי הבישול של צפטר אפשר להיכנס גם לאתר החברה הבינלאומית בקישור הבא

רק כאשר תשתתפו בהדגמה ותטעמו, תוכלו להבין את ערכם של סירי צפטר. הטעם הנפלא של האוכל דיוק הבישול בעזרת מד המעלות הדיגיטלי, מהירות הבישול, האסתתיות של הסירים והטעם הנפלא ,מבלי להוסיף מלח ומבלי לטגן בשמן, ישאירו אותכם פעורי פה. סירי צפטר נמכרים כבר בכ-60 מדינות בעולם רק על ידי נציגי החברה ולא בחנויות.

 

תאמו עוד היום הדגמה, באוירה כפרית נעימה
במושב חבצלת השרון, ליד נתניה 09-8664495

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו