Powered by WP Bannerize

Powered by WP Bannerize

זרחן - PHOSPHORUS

מאת: ד"ר ראובן ברק (M.D) וענת צחור
מידע בנושא זרחן מתוך הספר "מדריך מפה לריפוי טבעי" בהוצאת מפה מאת ד"ר ראובן ברק (M.D) וענת צחור

מקורות לזרחן:

יוגורט, סרדינים, תרד, תירס, אגוזים, שיבולת שועל, שעורה, אפונה, גבינה, בטטה, אספרגוס.

תפקידים של זרחן:

בניית שלד, תפקוד תקין של שרירים ומערכת העצבים.

גורמי מחסור וסימפטומים של זרחן:

באנשים בריאים שתזונתם מאוזנת נדיר למצוא הפרעות במינרלים אלה.

נזקים מעודף של זרחן:

גרד בעור, עיניים אדומות, כאבי עצמות, רמות נמוכות של סידן בדם, הסתיידות עורקים ובעקבותיה מחלות כלי דם ולב, הגלדה איטית של פצעים.

מנה יומית מומלצת (RDA) של זרחן:

במבוגרים- 800 מ"ג ליממה

*אין במידע המובא לעיל משום המלצה לשימוש, והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ פרטני עם איש מקצוע מוסמך מהתחום.
 

השאירו תגובה: