Powered by WP Bannerize

Powered by WP Bannerize

דבש המאנוקה – כוח הריפוי של הטבע

מאת: טלי רויזמן, נטורופתית מוסמכת
דבש המאנוקה אינו מוכר בישראל. מקורו בניו-זילנד, והוא בעל סגולות בריאותיות ייחודיות ורבות עוצמה. טלי רויזמן – נטורופתית מוסמכת, מזמינה אותנו להתוודע ליתרונותיו של הדבש המופלא בכתבה הבאה.

רבות דובר וסופר אודות תכונותיו המופלאות של הדבש.
כיום, ניתן למצוא סוגים שונים של דבש המופקים ממגוון אדיר של צמחים ופרחים, כגון: פרחי הדרים, אקליפטוס, זעתר ועוד.

לרוב, ההבדל בין סוגי הדבש השונים הוא בטעם, המושפע מן הצמח ממנו הופק הדבש, והמשותף ביניהם מתבטא בפעילות האנטי-בקטריאלית, הודות לאנזימים הקיימים בדבש, כל עוד הוא לא נחשף לחום.
בנוסף לסוגי הדבש הרגילים, קיים אחד שאינו מוכר וידוע בישראל.

דבש זה מופק מפרחיו של שיח הנקרא Leptospermum Scoparium , הגדל באזור נידח ולא מיושב בניו-זילנד. לדבש קוראים "מאנוקה" (MANUKA).

מלבד יתרונותיו הבריאותיים של הדבש הרגיל, לדבש המאנוקה יש רכיב הייחודי רק לו, והמכונה Unique Manuka Factor, או בקיצור UMF.

ה- UMF עמיד בחום, ובעל פעילות המוגדרת כ – Non-Peroxide ואנטי-בקטריאלית עוצמתית ביותר. הוא מונע התרבות של חיידקים, אפילו עמידים ביותר, כגון ההליקובקטר פילורי ואף קוטל אותם.

דבש המאנוקה נחקר מדעית כבר למעלה מ-25 שנה ב"יחידה לחקר הדבש" באוניברסיטת WAIKATO שבניו זילנד. החוקר הראשי אף זכה לתואר של כבוד MBE, כאות הוקרה על חשיבותו של המחקר ועצם התגלית של הרכיב האנטי-בקטריאלי הייחודי שכונה UMF.

ה-UMF מוגדר על פי סטנדרט מסוים שנקבע בעקבות המחקרים שנערכו, ונועד לאפיין את עוצמת פעילותו הרפואית של הדבש. הוא אינו קיים בסוגי דבש אחרים, ובדבש המאנוקה הוא מופיע בעוצמות שונות (כאשר העוצמה הרצויה היא 10 ומעלה).

ה-UMF רשום כסמל מסחרי (Trademark), ומאושר לרישום על גבי תוויות, רק אם המגדלים הוכיחו כי הדבש שברשותם עומד בקריטריונים הנדרשים.

כוורת

 יתרונות דבש המאנוקה:

• מפחית את עמידותו, ומנטרל את פעילותו של החיידק הליקובקטר פילורי,
בעוד אנזימים של דבש רגיל אינם עושים זאת.

• UMF יעיל פי 2 בטיפול נגד Staphylococcus aureus וכן נגד
Strephtococcus pyogenes הגורם לדלקות וכאבי גרון.

• UMF חודר לשכבות העמוקות של כל תאי הגוף, בעוד אנזימים המצויים בדבש
רגיל אינם עושים זאת.

• UMF שומר על יציבותו במגע עם נוזלי הגוף, בעוד האנזימים המצויים בדבש רגיל
מתפרקים.

• UMF יכול לעבוד מצוין גם תחת תחבושות (לטיפול בכוויות וניתוחים), בעוד
אנזימים של דבש רגיל זקוקים לחמצן ולכן אינם שורדים.

אינדיקציות לשימוש בדבש:

• כיבי קיבה, אולקוס, גזים ונפיחות, נוכחות של Helicobacter pylori

• פצעים, כוויות, אקנה, אקזמה ובעיות עור נוספות.

• כיבים על העור ונגעים (לדוגמא, כתוצאה מסכרת), שאינם מגיבים לטיפול
קונבנציונאלי.

• חיזוק מערכת החיסון, מניעה וטיפול בדלקות גרון חוזרות, שפעת.

 

השאירו תגובה: