Powered by WP Bannerize

Powered by WP Bannerize

בראוניז שוקולד גולמי

מאת: ניר לוי, שף

בראוניז שוקולד גולמי

 

בראוניז שוקולד גולמי (צילום: ניר לוי)
בראוניז שוקולד גולמי (צילום: ניר לוי)

 

מצרכים:

 

• 2 כוסות אגוזי מלך
• ¼2 כוסות תמרים מהג'ול, מגולענים
• 1 כוס אבקת קקאו
• 2 כפות אבקת לוקומה
• ¼ כפית מלח-ים
• 1 כוס שקדים קצוצים

ערבלו את אגוזי המלך במעבד מזון, אבל הקפידו שלא לטחון אותם יותר מדי. הוסיפו את אבקת הקקאו, אבקת הלוקומה והמלח וערבבו.

הוסיפו את התמרים, זה אחר זה, בעוד מעבד המזון ממשיך לפעול, עד שתיווצר עיסה בעלת מרקם פתיתי שנדבק בקלות כשדוחסים את העיסה לתבנית. אם העיסה יבשה מדי, הוסיפו עוד תמרים.
ערבבו בקערה גדולה את העיסה עם השקדים הקצוצים. העבירו את העיסה לתבנית מרובעת עם נייר אפייה, שטחו אותה ולחצו אותה היטב לתחתית התבנית.
קררו במקרר או הקפיאו למשך שעה. שמרו במקרר. להגשה חתכו את העוגה לריבועים ובזקו מעל מעט אבקת קקאו.

ניר לוי
שף בישול טבעוני ורו-פוד

למידע נוסף על הרצאתו של ניר לוי ועל כנס הסופרפודס הראשון בישראל בתיאטרון גבעתיים בתאריך ה- 21.11.14 – לחצו כאן 

 

השאירו תגובה: