Sunrider_Fly
Nadar_Fly

אטריות מעלי כרוב ירוק

מאת: לורה קנוף (NC), מחברת הספר "מדריך תזונתי למניעת להפרעות עיכול", הוצאת פוקוס
זמן קריאה: < 1 דקה
himalayaKrem_IN

אטריות מעלי כרוב ירוק

זהו תחליף פשוט ומזין לאטריות. כשנאלצתי לוותר על אכילת פסטה, חשבתי שעליי להיפרד מסלסול האטריות. אבל "אטריות" אלה מסתלסלות כמו הדבר האמיתי.

◄ 1 צרור של עלי כרוב ירוק, כ-8 עלים גדולים
◄ מיץ לימון ושמן של זרעי פשתה לתיבול

הכנה:

1. הסירו את הקנה המרכזי מכל אחד מהעלים, וחִתכו כל עלה לאורכו ל-2 חלקים. על העלים להיות ארוכים, שטוחים וחצי סגלגלים בצורתם. עִרמו את העלים וגלגלו אותם לגליל עבה.
2. באמצעות סכין חד, חִתכו את הגליל לרצועות, שרוחב כל אחת מהן כ-½ ס"מ. כך ייווצרו רצועות ארוכות ודקות של עלי הכרוב.
3. פִּרשו את הרצועות והכניסו אותן לסיר לאידוי. אדו אותן במשך 15 עד 25 דקות, בהתאם לעובי העלים.
4. הגישו את הרצועות כפי שאתם מגישים אטריות, עם רוטב או רק מיץ לימון ושמן של זרעי פשתה.

מתקבלות 4 מנות, כאשר כל אחת מהן מכילה 49 קלוריות, 4 גרם חלבונים, 1 גרם שומנים, 9 גרם פחמימות ו-5 גרם סיבים תזונתיים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו